CARTI PARINTELE CLEOPA PDF

Pe acest blog veti gasi carti ortodoxe gratuite, carti ortodoxe audio, recomandari si citate Lumina si Faptele Credintei – Pr. Cleopa autor: Parintele Mitrofan. “Nimic nu este mai uşor decât a învăţa pe alţii şi nimic nu este mai greu decât a face ceea ce înveţi pe alţii.” Parintele Cleopa Ilie. Sus. Parintele Cleopa – Despre nunta crestina – Regulile nuntii – video · Parintele Parintele Cleopa – Intalnirea cu un “OZN” – video · Parintele carti ortodoxe librarie.

Author: Grom Kebei
Country: Ukraine
Language: English (Spanish)
Genre: Music
Published (Last): 22 June 2014
Pages: 295
PDF File Size: 18.26 Mb
ePub File Size: 4.31 Mb
ISBN: 736-6-19921-531-4
Downloads: 42464
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Samushicage

Ce a mai ramas sunt lucrurile donate de Ecaterina Sturza, care a reusit sa ia cu ea la plecarea in refugiul din timpul razboiului cele mai valoroase obiecte.

Biblioteca crestinului In casa crestinului este bine sa existe cel putin cateva carti foarte necesare.

FORUMUL ORTODOX – TEOLOGIE.NET

Castelul a fost pe rand spital pentru raniti, manastire de maici, depozit de explozibil. Satan tradus din ebraica inseamna ” impotrivitor” deci toti cei care va impotriviti adevarului sunteti implicit satani.

Imediat dupa instaurarea regimului comunist, manastirea a fost desfiintata, iar in locul acesteia s-a deschis caminul pentru copiii cu deficiente mintale. Peretii erau toti pictati, dar au fost distrusi de copiii care au locuit aici. Conacul boierilor Sturza, supranumit “castelul blestemat” din cauza multiplelor incidente care i-au marcat istoria, s-a transformat dintr-un orfelinat intunecos, stapanit doar de mirosuri pestilentiale, intr-un loc de meditatie si relaxare, deschis pelerinilor care vin sa se roage la Icoana Facatoare de Minuni si la Crucea de Argint din Manastirea Miclauseni.

O monografie a locului si cateva albume cu fotografii reprezinta toata istoria scrisa a Sturzestilor, iar manunchiul cu chei de la castel reprezinta dovada vie ca au existat.

  EUROLITE T 36 RGB PDF

Ortodoxia si religia viitorului – Seraphim Rose Cartea americana care a schimbat fata spirituala a Rusiei contemporane. Un alt articol “cu tendinte”cu insinuari si acuzatii “pe surse”de fapt o Adresse email visible uniquement par l’auteur du blog.

Ce se intampla cu sufletul dupa moarte si cum poate fi el ajutat autor: Starea castelului era una deplorabila, de puternica degradare “, explica Constantin Sturzupurtator de cuvint al Mitropoliei Moldovei. Mai degraba, oamenii l-au devastat si au avut mereu ciuda pe el.

Biblioteca Ortodoxa Colectie de carti in format electronic: Mobila care a fost era din lemn de trandafir.

Carti :: site-uri ortodoxe

Ultima data inintr-o noapte de decembrie, “cand focul se ridica la cativa kilometri spre cer”, dupa cum isi aminteste matusa Maria Cristescu, o femeie din Butea. Se spune ca aici a scris Alexandre Dumas-fiul multe carti, parintepe parintele Ionut. Un adevarat blestem pare a fi urmarit de-a lungul timpului castelul de la Miclauseni. Ajungem in biblioteca Sturzestilor. Un drac in haine de popa,inimile lor sunt doar pentru bani si avutii,in nici un caz pentru cei nevoiasi si saraci,lor sa le meraga bine.

In castel a functionat un centru pentru copii pana incand acestia au fost mutati intr-un alt camin, in comuna Cozmesti.

Dinamica despatimirii – IPS Andrei Andreicut Am incercat, scriind aceasta carte, sa pun la indemana credinciosilor un indreptar pentru o buna viata duhovniceasca. Iesiti din lume ca sa puteti invia. In felul acesta el isi va forma o mica biblioteca pe care este bine sa o aseze aproape de coltul de rugaciune.

Preotul deschide usa castelului, reconstruita dupa modelul celei vechi, cu decoratiuni de fier si clante masive. Asa ca ori le respectam ori nu,cale de darti nu exista. Cararea carit e ingusta si putini o vor gasi. Parintelf a fost gasit castelul de parintele Cleopa, primul administrator al lacasului dupa retrocedarea sa catre actualii proprietari.

  DONDE BRILLA LA LUZ PARAMAHANSA YOGANANDA PDF

Nu cate vrem noi ci toate,daca nu respecti una din porunci te faci vinovat de nerespectarea tuturor poruncilor. Prelatul-administrator a pus pe hartie toata truda pentru transformarea acestui lacas de cult in ceea ce este el astazi. Te port in mine O poezie de Zorica Latcu http: Pagintele si ferestre ciopartite, parchet scos, semineuri sparte.

Camera Ecaterinei Sturza are parchet nou si gresie crem la toaleta, iar mobilierul imita originalul, dar nu este din trandafir. Peste de ani vor fi pustii aceste temple din aur construite de ei. Nu am nimic cu religia cuiva, fiecare cu “otrava” lui, pentru mine insa conducerea BOR-ului de ieri si astazi nu este decit o gasca de securisti in sutana. Cartea aceasta este o lucrare de spiritualitate, de mistica, dandu-i omului reperele principale pentru a se putea despatimi.

Sper ca dupa plecarea mea lucrarile sa continue pentru definitivarea dorintei Domnului”, a precizat parintele Cleopa, care in prezent slujeste in Constanta.

In anii comunismului, la institutul unde lucram aveam o colega, sotie de preot ortodox, si care incercau sa plece in Anglia la o biserica romaneasca. Filmul a fost realizat cand lucrarile de restaurare erau intr-o faza incipienta. Arsenie Papacioc Despre unitatea Bisericii, despre sinoade, despre dogme, despre o noua mentalitate si un nou limbaj “teologic”, despre rugaciunile “ecumenice”, despre revenirea la ortodoxie. Se va duce biserica ortodoxa in cap.